Login
De Diëtisten
LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond LBG voor Lekker, Beter en Gezond


De diëtisten

De praktijk wordt bemand door Jeannette van der Laan, Femy Bröring, Sanne Alberts, Lonneke Hans en Melissa Zantinge. Angela Grotenhuis heeft na jaren plezierig met ons te hebben samengewerkt, per 1 juli 2017 haar werkzaamheden bij de praktijk beëindigd. Wij stellen graag twee nieuwe collega's aan u voor: Lonneke Hans en Melissa Zantinge. Wij vinden het leuk (en een uitdaging!) om mensen te laten ervaren wat gezond eten voor hen kan betekenen. En om te laten zien hoe een dieet goed toe te passen is in ieders persoonlijke situatie.

 

Onze ervaring is aangevuld met vaktrainingen, zoals Health Counseling en Motivational Interviewing; het stelt ons in staat om mensen beter te helpen in het veranderen van bepaald eetgedrag. 

Er is veel ervaring in het adviseren over voeding en het begeleiden van mensen met uiteenlopende ziektebeelden. 

Specifieke deskundigheid is behaald ten aanzien van voeding voor mensen met diabetes, over-of ondergewicht,

hart-en vaatziekten, maag-lever-darmziekten, oncologie,  sporters, kinderen, en mensen met een verstandelijke beperking.

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en van de Drentse Diëtistenvereniging en wij zijn opgenomen in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

 

 

 

Jeannette van der Laan

Zij is in 2001 gestart met de diëtistenpraktijk in Emmen. Het bleek een goed concept te zijn om spreekuur te houden als diëtist in een huisartsenpraktijk. In 2002 heeft zij de praktijk uitgebreid naar Klazienaveen. Inmiddels is de praktijk uitgegroeid tot de huidige omvang van vier diëtisten en 19 locaties.

Eerder heeft ze ervaring opgedaan bij verschillende thuiszorgorganisaties; in Utrecht, Arnhem en Drachten. Ze is betrokken geweest bij educatiecursussen van de Diabetes Vereniging Nederland en heeft bij deze organisatie zitting gehad in de werkgroep bewegen en sport. Ze is voorzitter van de Drentse Diëtisten Vereniging. Ook is ze lid van Diabetes Nutrition Organisation, de diëtisten in Nederland die gespecialiseerd zijn in diabetes.

 

 

 

 

  

 

Femy Bröring

Zij is sinds 2005 zelfstandig gevestigd diëtist, voordien was ze werkzaam bij Thuiszorg Groningen en de Deventer Ziekenhuizen. Ze heeft gastcolleges gegeven aan de Hanzehogeschool – Groningen (diëtistenopleiding) over voedselovergevoeligheid en heeft workshops gegeven voor collega diëtisten (over kindervoeding). Ze is medeoprichtster van de diëtetiek werkgroep oncologie van het IKNO (integraal kankercentrum Noord-Oost Nederland) en lid van de diëtistenwerkgroep van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Ze is lid geweest van landelijke werkgroep Registratie Enterale voeding Thuis (RET) en is betrokken geweest bij verschillende nascholingen voor (huis)artsen en verpleegkundigen over dieetbehandeling bij verschillend patiëntengroepen;  En heeft ervaring in het geven van cursussen voor bepaalde patiëntengroepen en lezingen over voeding aan geïnteresseerden.

  

 

   

 

 

  

Sanne Alberts

Zij is in 2012 afgestudeerd als diëtist. Sinds september 2013 werkt ze voor LBG diëtisten.

Vanaf augustus 2014 tot november 2015 heeft ze daarnaast als diëtist bij Promens-Care met mensen met een verstandelijke beperking en/of Autisme Spectrum Stoornis (ASS).  Nu begeleid ze deze doelgroep nog steeds met plezier binnen LBG  diëtisten. Als diëtist vindt ze het belangrijk mensen te helpen een gezonde levensstijl te vinden die bij hen past. Lekker eten en gezond koken hoort hierbij. Ze brengt graag tijd in de keuken door en vindt het een uitdaging gerechten lekker en gezond te maken. Ze heeft verschillende kookworkshops gegeven voor de ledenvereniging van Icare en heeft ze ervaring in het geven van lezingen over gezonde voeding. Ze heeft nascholingen gevolgd op het gebied van psychologie en emotie-eten. Ze is lid van het Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas en de DVG (Diëtetiek Verstandelijk Gehandicapten).

 

 

 

 

 

Lonneke Hans

Zij is in 2015 afgestudeerd als diëtiste en werkte daarna in een zelfstandige praktijk. Sinds februari 2017 werkt zij bij LBG diëtisten. Ze heeft nascholingen gedaan op het gebied van emotie-eten en in september 2017 gaat zij zich specialiseren als sportdiëtist. Als diëtist vindt zij het belangrijk een passende levensstijl te vinden, waarbij wordt gekeken naar wat wél kan en niet naar wat niet mag. 

 

 

 

                                            Melissa Zantinge

Zij heeft haar stage met goed gevolg bij LBGdiëtisten gedaan. Zij is sinds 2016 afgestudeerd  als diëtist en werkt sinds mei 2017 bij LBG diëtisten. In het voorjaar van 2018 start zij met de specialisatie geriatrie. Daarnaast heeft zij ervaring bij het ondersteunen van het FODMAP-dieet en het voortraject voor bariatrische chirurgie.

 


.