Login
De Diëtisten


De diëtisten

De praktijk wordt bemand door Jeannette van der Laan, Femy Bröring, Sanne Alberts, Lonneke Hans en Melissa Zantinge. Sanne Alberts is met zwangerschapsverlof. Zij wordt waargenomen door Charlotte Holthinrichs. Wij vinden het leuk (en een uitdaging!) om mensen te laten ervaren wat gezond eten voor hen kan betekenen. En om te laten zien hoe een dieet goed toe te passen is in ieders persoonlijke situatie. Jeannette van der Laan en Sanne Alberts zijn naast diëtist ook leefstijlcoach. 

 

Onze ervaring is aangevuld met vaktrainingen, zoals Health Counseling en Motivational Interviewing; het stelt ons in staat om mensen beter te helpen in het veranderen van bepaald eetgedrag. 

Er is veel ervaring in het adviseren over voeding en het begeleiden van mensen met uiteenlopende ziektebeelden. 

Specifieke deskundigheid is behaald ten aanzien van voeding voor mensen met diabetes, over-of ondergewicht, 

hart-en vaatziekten, maag-lever-darmziekten, oncologie,  sporters, kinderen, en mensen met een verstandelijke beperking.

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en van de Drentse Diëtistenvereniging en wij zijn opgenomen in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

  

 

Jeannette van der Laan, diëtist en leefstijlcoach

Zij is in 2001 gestart met de diëtistenpraktijk in Emmen. Het bleek een goed concept te zijn om spreekuur te houden als diëtist in een huisartsenpraktijk. In 2002 heeft zij de praktijk uitgebreid naar Klazienaveen. Inmiddels is de praktijk uitgegroeid tot de huidige omvang van vijf diëtisten en 22 locaties.

Eerder heeft ze ervaring opgedaan bij verschillende thuiszorgorganisaties; in Utrecht, Arnhem en Drachten. Ze is betrokken geweest bij educatiecursussen van de Diabetes Vereniging Nederland en heeft bij deze organisatie zitting gehad in de werkgroep bewegen en sport. Momenteel werkt ze mee met de ontwikkeling van de module bewegen bij diabetes mellitus type II. Ze is hiervoor gevraagd vanuit haar lidmaatschap van de Diabetes Nutrition Organisation, de diëtisten in Nederland die gespecialiseerd zijn in diabetes. Ze was voorzitter van de Drentse Diëtisten Vereniging tot januari 2016.  

 

 

 

 

 

  

 

Femy Bröring, dietist 

Zij is sinds 2005 zelfstandig gevestigd diëtist. Voorheen was ze werkzaam bij Thuiszorg Groningen en de Deventer Ziekenhuizen. Ze helpt haar cliënten graag op weg naar een verbetering van hun gezondheid. En werkt daarvoor samen met haar cliënten en verwijzers. Haar adviezen houden rekening met de mogelijkheden en omstandigheden van haar cliënten. 

 

Ze is lid geweest van de landelijke werkgroep Registratie Enterale voeding Thuis (RET) en is betrokken geweest bij verschillende nascholingen voor (huis)artsen en verpleegkundigen over dieetbehandeling bij verschillende patiëntengroepen; Zij is medeoprichtster en lid van de diëtetiek werkgroep oncologie van het Integraal Kankercentrum Noord- Nederland. Ook is zij lid van de diëtistenwerkgroep van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

 

 

  

 

 

 

  

Sanne Alberts, dietist en leefstijlcoach is met zwangerschapsverlof. 

Zij is in 2012 afgestudeerd als diëtist. Sinds september 2013 werkt ze voor LBG diëtisten.

Vanaf augustus 2014 heeft ze daarnaast ruim een jaar gewerkt als diëtist bij Promens-Care met mensen met een verstandelijke beperking en/of Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Nu begeleidt ze onder andere deze doelgroep met plezier binnen LBG  diëtisten. Als diëtist vindt ze het belangrijk mensen te helpen een gezonde levensstijl te vinden die bij hen past. Lekker eten en gezond koken hoort hierbij. Ze brengt graag tijd in de keuken door en vindt het een uitdaging gerechten lekker en gezond te maken. Ze heeft verschillende kookworkshops gegeven voor de ledenvereniging van Icare. Daarnaast heeft ze ervaring in het geven van lezingen over gezonde voeding. Ze heeft nascholingen gevolgd op het gebied van psychologie en emotie-eten. Ze is lid van het Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas en de DVG (Diëtetiek Verstandelijk Gehandicapten).

 

 

 

 

 

 

 

Lonneke Hans, dietist

Zij is in 2015 afgestudeerd als diëtiste en werkte daarna in een zelfstandige praktijk. Sinds februari 2017 werkt zij bij LBG diëtisten. Ze heeft nascholingen gedaan op het gebied van emotie-eten en wil zich daarnaast specialiseren in kindervoeding en kinderdiëtetiek. Deze specialisatie heeft ze in december 2018 gehaald. Als diëtist vindt zij het belangrijk een passende levensstijl te vinden, waarbij wordt gekeken naar wat wél kan en niet naar wat niet mag. Zij weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om een voedingspatroon aan te passen. Zelf heeft zij jaren geschommeld met haar gewicht en is in totaal 20 kilo afgevallen. Een gezonde levensstijl aannemen lijkt makkelijk en vanzelfsprekend, maar er zijn echter situaties die dit bemoeilijken.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charlotte Holtingrichs, dietist 

Charlotte Holtingrichs is in juli 2017 afgestudeerd als dietist aan de Hanze Hogeschool in Groningen. De heeft eerder gewerkt als dietist in Groningen en Hoogeveen. Ze houdt van het werken met mensen probeert iedereen zoveel mogelijk op het gemak te stellen. haar uidaging is om iedereen zo goed mogelijk te helpen bij hun hulpvraag en het bereiken van hun persoonlijke doel. Iedereen heeft een ander verhaal en dat is wat het werk als dietist haar plezier geeft. Ze is content met de nieuwe uitdaging bij de LBG-dietisten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                            Melissa Zantinge, dietist

Zij heeft haar stage met goed gevolg bij LBGdiëtisten gedaan. Zij is sinds 2016 afgestudeerd  als diëtist en werkt sinds mei 2017 bij LBG diëtisten. In het voorjaar van 2018 start zij met de specialisatie geriatrie. Daarnaast heeft zij ervaring bij het ondersteunen van het FODMAP-dieet - het koolhydraatbeperkte dieet en het voortraject voor bariatrische chirurgie. Melissa heeft recent de scholing "emotie -eten de baas " gevolgd. 

 


.