Login
De Diëtisten


De diëtisten

De praktijk wordt bemand door Jeannette van der Laan, Sanne Alberts, Lonneke Hans, Berhard Fischer en Jitske Dijkstra. Wij vinden het leuk (en een uitdaging!) om mensen te laten ervaren wat gezond eten voor hen kan betekenen. En om te laten zien hoe een dieet goed toe te passen is in ieders persoonlijke situatie. Jeannette van der Laan en Sanne Alberts zijn naast diëtist ook leefstijlcoach. 

 

Onze ervaring is aangevuld met vaktrainingen, zoals Health Counseling en Motivational Interviewing; het stelt ons in staat om mensen beter te helpen in het veranderen van bepaald eetgedrag. 

Er is veel ervaring in het adviseren over voeding en het begeleiden van mensen met uiteenlopende ziektebeelden. 

Specifieke deskundigheid is behaald ten aanzien van voeding voor mensen met diabetes, over-of ondergewicht, 

hart-en vaatziekten, maag-lever-darmziekten, oncologie,  kinderen, en mensen met een verstandelijke beperking.

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en van de Drentse Diëtistenvereniging en wij zijn opgenomen in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

  

 

Jeannette van der Laan, diëtist en leefstijlcoach (praktijkhouder)

Zij is in 2001 gestart met de diëtistenpraktijk in Emmen. Het bleek een goed concept te zijn om spreekuur te houden als diëtist in een huisartsenpraktijk. In 2002 heeft zij de praktijk uitgebreid naar Klazienaveen. Inmiddels is de praktijk uitgegroeid tot de huidige omvang van drie diëtisten en 15 locaties.

Eerder heeft ze ervaring opgedaan bij verschillende thuiszorgorganisaties; in Utrecht, Arnhem en Drachten. Ze is betrokken geweest bij educatiecursussen van de Diabetes Vereniging Nederland en heeft bij deze organisatie zitting gehad in de werkgroep bewegen en sport. Ze heeft meegewerkt met de ontwikkeling van de module bewegen bij diabetes mellitus type II. Ze is hiervoor gevraagd vanuit haar lidmaatschap van de Diabetes Nutrition Organisation, de diëtisten in Nederland die gespecialiseerd zijn in diabetes. Ze was voorzitter van de Drentse Diëtisten Vereniging tot januari 2016.  

 

 

 

 

 

  

 

Sanne Alberts, diëtist en leefstijlcoach 

Zij is in 2012 afgestudeerd als diëtist. Sinds september 2013 werkt ze voor LBG diëtisten.

Vanaf augustus 2014 heeft ze daarnaast ruim een jaar gewerkt als diëtist bij Promens-Care met mensen met een verstandelijke beperking en/of Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Nu begeleidt ze onder andere deze doelgroep met plezier binnen LBG  diëtisten. Als diëtist vindt ze het belangrijk mensen te helpen een gezonde levensstijl te vinden die bij hen past. Lekker eten en gezond koken hoort hierbij. Ze brengt graag tijd in de keuken door en vindt het een uitdaging gerechten lekker en gezond te maken. Ze heeft verschillende kookworkshops gegeven voor de ledenvereniging van Icare. Daarnaast heeft ze ervaring in het geven van lezingen over gezonde voeding. Ze heeft nascholingen gevolgd op het gebied van psychologie en emotie-eten. Ze is lid van het Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas en de DVG (Diëtetiek Verstandelijk Gehandicapten).

 

 

 

 

 

 

 

Lonneke Hans, diëtist

Zij is in 2015 afgestudeerd als diëtiste en werkte daarna in een zelfstandige praktijk. Sinds februari 2017 werkt zij bij LBG diëtisten. Ze heeft nascholingen gedaan op het gebied van emotie-eten en heeft de post HBO-opleiding in kindervoeding en kinderdiëtetiek gedaan. Deze specialisatie heeft ze in december 2018 gehaald. Als diëtist vindt zij het belangrijk een passende levensstijl te vinden, waarbij wordt gekeken naar wat wél kan en niet naar wat niet mag. Zij weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om een voedingspatroon aan te passen. Zelf heeft zij jaren geschommeld met haar gewicht en is in totaal 20 kilo afgevallen. Een gezonde levensstijl aannemen lijkt makkelijk en vanzelfsprekend, maar er zijn echter situaties die dit bemoeilijken.  

 

 

 

 

 

 

  

 

Bernhard Fischer, diëtist

Hij is in april 2020 afgestudeerd als diëtist. Tijdens zijn studie heeft hij gewerkt in de dagopvang 'De Hooimijt'  en heeft hier veel ervaring opgedaan in de omgang met de oudere mens. Zijn paramedische stage was in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Hierbij kwam hij veel in aanraking met voedingsproblemen bij kanker, hypercholesterolemie, diabetes en hypertensie. Sinds augustus 2020 is hij werkzaam bij de LBG diëtisten.

Zelf houdt hij van sport en weet hoe hij de voeding hierop kan aanpassen. Daarnaast wil hij zich gaan specialiseren op het gebied van voeding en geriatrie.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Jitske Dijkstra, diëtist

Zij heeft van september 2016 t/m januari 2021 haar diëtisten opleiding doorlopen. Haar laatste praktijkstage heeft zij gedaan bij de LBG diëtisten. Vanaf januari 2021 is ze werkzaam in onze praktijk. Als diëtist vind zij het belangrijk om samen te kijken naar hoe een gezonde levensstijl bereikt kan worden, die daarnaast ook aansluit bij het genieten van het leven. Zelf houd zij van gezond en lekker koken.

Daarnaast wil zij zich gaan specialiseren in o.a. emotie-eten en complexe aandoeningen.