Login
Volwassenen

Voeding en ..

 

Diabetes

Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Voeding is de basis van de behandeling. Onderzoek laat zien dat bij diabetes koolhydraten en vetten een belangrijke rol spelen. Deze rol verschilt per persoon en is bij diabetes type 1 anders dan bij diabetes type 2.

 

Hart-en vaatziekten

Hart-en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 in de westerse wereld. Gezonde voeding is één van de belangrijkste factoren waarmee het verloop van deze ziekten kan worden beïnvloed.

Voeding beïnvloedt namelijk de bloeddruk, het cholesterolgehalte en het gewicht en daarmee de conditie van hart-en bloedvaten.

 

Overgewicht

Een gezond gewicht verlaagt het risico op een aantal chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, diabetes en gewrichtsklachten en sommige vormen van kanker.

Welk advies voor u geschikt is hangt onder ander af van uw eerdere ervaringen om af te vallen, leefstijl, leeftijd en medische situatie.  

Wij helpen u met praktische informatie en begeleiden met het stap voor stap veranderen van eetgewoonten; en adviseren ook indien een koolhydraatbeperkt dieet een geschikte keuze is of wanneer u een maagverkleining wilt ondergaan (wij werken samen met het Obesitascentrum Nederland).

 

Maag-darm-leverziekten

Voeding speelt een grote rol bij de behandeling van deze ziekten. Wij adviseren bij uiteenlopende klachten zoals prikkelbare darm, diverticulosis, obstipatie, morbus crohn, colitis ulcerosa, leververvetting.

 

Oncologie

Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ondervoeding

een belangrijke factor is die mede je overlevingsprognose bepaalt. Goed gevoed behandelingen ingaan is dus een must.

 

Longziekten

De ene mens met COPD heeft moeite om op gewicht te blijven, terwijl de andere juist graag wat kilo's kwijt wil raken. Voor beiden is door de longziekte de voedingsbehoefte veranderd. Klachten zoals een vol gevoel, slijmvorming en vermoeidheid staan vaak een goede inname van voeding in de weg.

 

Zwangerschap

Onderzoek maakt het steeds duidelijker: de gezondheid van je kind begint al in de baarmoeder; en daarbij speelt voeding een grote rol. Zeker wanneer je vegetarisch of veganistisch eet of als je juist geen hap kunt wegkrijgen, kunnen wij adviseren. Vaak kun je met aanpassing van voeding klachten zoals misselijkheid, een te lage of te hoge bloeddruk verminderen of soms helemaal voorkomen.